Ky imazh i ri marre nga Teleskopi Hubble i NASA-s tregon yjet blu te rinj te formuara ne nje rajon yll-formues te njohur si N90.

Ne zemer te rajonit yll-formues qendron grupimi yjor NGC 602.Rrezatimi i larte i energjise qe flakeron nga yjet e nxehta te reja ne N90 po gerryen pjeset e jashtme te mjegullnajes nga brenda,dhe arrin ti shperndaje nga jashte mjegullnajes. Sepse N90 eshte e vendosur larg nga qendra e Rese se Madhe te Magelanit , galaktikat e shumta mund te shihen ne kete figure, duke dhene nje sfond te madh per te yjet e rinj. Pluhuri ne rajon u jep ketyre galaktikave te largeta nje ngjyre te kuqe dhe kafe.

Credit: NASA, ESA, and the Hubble Heritage Team (STScI/AURA) – ESA/Hubble Collaboration

Perditesimi per here te fundit 17 nentor.2016.

Tags:Hubble,Mjegullnaja,Yjet.

 

Advertisements