Materialet e ndritshme ne Ceres tregojne nje aktivitet gjeologjik

Nese do mund te fluturoni ne bordin e Sondes Dawn te NASA’s, siperfaqja e planetit xhuxh Ceres pergjithsesisht do te dukej e erret, por me disa perjashtime te dukshme. Keto perjashtime jane qindra zona te ndritshme qe dallohen ne imazhet … Vazhdoni leximin Materialet e ndritshme ne Ceres tregojne nje aktivitet gjeologjik

Mund qe objektivi i New Horizons te jene dy objekta?

A mundet qe objektivi i ardhshem per anijen e NASA-s New Horizons te jene dy objekta? Shkencetaret e NH kerkojne t’i pergjigjen kesaj pyetjeje teksa germojne permes te dhenave te reja te mbledhura ne objektin e larget te Brezit Kuiper … Vazhdoni leximin Mund qe objektivi i New Horizons te jene dy objekta?

New Horizons paraqet harta te reja topografike te Pluto dhe Charon

Me 14 korrik 2015, anijen kozmike NASA-s New Horizons beri fluturimin e saj historik permes sistemit te Plutonit, duke siguruar imazhet e para te Plutonit dhe henave te tij dhe mbledhjen e te dhenave te tjera qe kane transformuar te … Vazhdoni leximin New Horizons paraqet harta te reja topografike te Pluto dhe Charon