Sa tonë material të asteroideve dhe kometave bien Çdo ditë në drejtim të Tokës (video)

Çdo ditë, më shumë se 100 tonë material të asteroideve dhe kometave bien në drejtim të Tokës. Pjesa më e madhe e tyre shkatërrohet nga fërkimi pasi kalon nëpër atmosferën tonë. Nëse diçka e godet tokën, ai njihet si një … Vazhdoni leximin Sa tonë material të asteroideve dhe kometave bien Çdo ditë në drejtim të Tokës (video)

Drita: fakte rreth saj

Drita (lat. lux, lucis) është rrezatim elektromagnetik me një gjatësi valore që është e dukshme për sytë (syri njerëzor kap valë elektromagnetike prej rreth 380 deri 780 nanometra) tanë (drita e dukshme) ose me një përkufizim shkencor dhe teknik : Drita është rrezatim elektromagnetik i valëve që studiohen në fushën e optikës. … Vazhdoni leximin Drita: fakte rreth saj