Labaratori i pare Europian ne Hapesire mbush 10 vite

Me 7 shkurt 2008, moduli labarotorik Columbus i ESA- (Agjencise Europiane te Hapesires)  u leshua nga Anija Kozmike Atlantis STS-122 nga Qendra Hapesinore Kennedy ne nje udhetim dy-ditor ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires. Canadarm2, krahu robotik i stacionit, e kapi … Vazhdoni leximin Labaratori i pare Europian ne Hapesire mbush 10 vite

Kete jave ne NASA histori :leshimi i misonit te katert per riparimin e Hubble–1 mars,2002

Nga NASA History Kete jave ne vitin 2002, anija kozmike Columbia dhe STS-109 u leshuan nga Qendra Hapesinore Kenedi e NASA-s per te filluar misionin e katert per te riparuar teleskopin hapesinor Hubble. Ketu Hubble eshte i ankoruar ne gjirin e … Vazhdoni leximin Kete jave ne NASA histori :leshimi i misonit te katert per riparimin e Hubble–1 mars,2002

15 dhjetor 1998–leshimi i modulit te pare Amerikan per ne ISS

Kete jave ne vitin 1998,STS-88 u ul ne Qendren Hapesinore Kenedi te NASA-s, pas nje misioni 11-ditor qe mbajti modulin e pare amerikan te ndertuar– per te filluar ndertimin e Stacionit Nderkombetar te Hapesires. Ketu, astronautet Jerry Ross dhe James … Vazhdoni leximin 15 dhjetor 1998–leshimi i modulit te pare Amerikan per ne ISS