SDO pamje me rezolucion te larte te tranzitimit te Venusit ne 2012

Me 5 dhe 6 qershor 2012, SDO (Observatori Dinamik Diellor) ka mbledhur imazhet e nje prej ngjarjeve me te rralla diellore: tranzitimit te Venusit ne te gjithe siperfaqen e diellit. Kjo ngjarje ndodh cdo tete vjet qe eshte e ndare nga … Vazhdoni leximin SDO pamje me rezolucion te larte te tranzitimit te Venusit ne 2012

Sonda e ESA-s Venus Express zbulon evidenca per vullkane aktive ne Venus

Duke pare siperfaqen e planetit eshte jashtezakonisht e veshtire per shkak te atmosferes se tij te trashe, por instrumenti radar ne anijen Venus Express kane treguar per nje bote krejtesisht vullkanike. Venus eshte pothuajse saktesisht i njejte ne madhesi si … Vazhdoni leximin Sonda e ESA-s Venus Express zbulon evidenca per vullkane aktive ne Venus