Flakerima te fuqishme yjore vezhguar ne Proxima Centauri nga ALMA

Flakerima yjore te emetuara nga Proxima Centuari, ylli me i afert me Diellin, mund ta beje sistemin e Proxima Cen mjaft te pabanueshem. Duke perdorur te dhena nga ALMA ( Atacama Large Millimeter/submillimeter Array ) nje grup astronomesh zbuluan qe nje flakerime … Vazhdoni leximin Flakerima te fuqishme yjore vezhguar ne Proxima Centauri nga ALMA

Chandra zbulon Yllin me orbiten me te afert rreth nje Vrime te Zeze

Astronomet e gjeten kete cift kozmik yjor jashtezakonish afer njeri tjetrit ne nje grumbull yjor te quajtur 47 Tucanae, nje grumbull i dendur yjesh i ndodhur ne periferi te te Rruges se Qumeshtit, rreth 14, 800 vite drite nga toka. … Vazhdoni leximin Chandra zbulon Yllin me orbiten me te afert rreth nje Vrime te Zeze

Sjellja e cuditshme e nje ylli zbulon nje ‘Vrime te Zeze’ ne nje grumbull yjor

Astronomet kane perdorur nje sjellje te vecante te nje ylli per te gjetur nje vrime te zeze qe fshihej ne nje grumbull gjigant yjesh. Vrima e zeza nuk mund te ishte gjetur ne asnje menyre tjeter, sepse eshte absolutisht inaktive, … Vazhdoni leximin Sjellja e cuditshme e nje ylli zbulon nje ‘Vrime te Zeze’ ne nje grumbull yjor

Astronomet mund te kene shpjeguar sjelljen e cuditshme te yllit KIC 8462852

Per dy vite KIC 8462852 ka hutuar astronomet me ndryshimet e tij te cuditshme ne shkelqim. Dy grupe hulumtimesh te publikuara kane zgjeruar ate qe dime dhe kane diskredituar disa shpjegime te tjera, por ne jemi ende larg nje pergjigje … Vazhdoni leximin Astronomet mund te kene shpjeguar sjelljen e cuditshme te yllit KIC 8462852