‘Mjegullnaja e Merimagmes’ kundrejt sfondit kozmik

Nje mjegullnaje e njohur si “Mjegullnaja e Merimanges” shkelqen ne nje drite florushente te gjelbert ne nje imazh infra te kuq nga Teleskopi Hapesinor Spitzer i NASA-s dhe nga Two Micron All Sky Survey (2MASS). Merimagma, zyrtarisht e quajtur IC … Vazhdoni leximin ‘Mjegullnaja e Merimagmes’ kundrejt sfondit kozmik

Imazhi me i mire i siperfaqes dhe atmosferes se nje ylli

Astronomet duke perdorur Teleskopin Shume te Madh te ESO’s VLT kane ndertuar imazhin me te hollesishem te nje ylli – ylli i kuq supergjigand Antares. Ata gjithashtu kane bere harten e pare te shpejtesise se materialeve ne atmosferen e nje … Vazhdoni leximin Imazhi me i mire i siperfaqes dhe atmosferes se nje ylli

Te dhena per Efektin e Relativetit ne yjet qe orbitojne vrimen e zeze supermasive ne galaktiken tone

Ka nje vrime te zeze supermasive ne qender te galaktikes sone te quajtur Sagittarius A *, ose Sgr A * per shkurt. Ky objekt masiv, dhe i padukshem eshte rreth 26.000 vjet drite larg dhe ka nje mase 4 milion … Vazhdoni leximin Te dhena per Efektin e Relativetit ne yjet qe orbitojne vrimen e zeze supermasive ne galaktiken tone