NASA leshon InSight per te studiuar brendesine e Marsit

Misioni i NASA’s InSight ose ( Eksplorimi i Brendshem i Marsit duke perdorur Investigime Sizmike, Gjeodosi dhe Transport te Nxehti ) u leshua me 5 maj nga Baza e Forcave Ajrore Vanderberg, Calforni-SHBA, duke u bere misioni i pare nderplanetar … Vazhdoni leximin NASA leshon InSight per te studiuar brendesine e Marsit

5,000 dite ne Mars per roverin ”Opportunity’ te NASA’s

Dielli ka lindur serish ne roverin e NASA’s te quajtur ”Opportunity” per te 5,000 here te shtunen 17 shkurt, 2018. “Pese mije sol (nje sol eshte nje dite ne mars) pas fillimit te misionit tone me 90-sol, ky rover mahnites … Vazhdoni leximin 5,000 dite ne Mars per roverin ”Opportunity’ te NASA’s

NASA ka zgjedhur 2 misione per te Ekploruar Sistemin Diellor

NASA ka perzgjedhur dy koncepte finaliste per nje mision robotik te planifikuar per t’u leshuar ne mes te viteve 2020: nje mision per te kthyer mostra nga nje komete dhe nje helikopter i ngjashem me dronin qe do te eksploronte … Vazhdoni leximin NASA ka zgjedhur 2 misione per te Ekploruar Sistemin Diellor

Pamja e pare e nje objekti nderyjor qe kaloi permes Sistemit tone Diellor

Ky eshte ndoshta imazhi i pare i nje objekti nderyjor qe kemi pare ndonjehere ne Sistemin tone Diellor. Disa kohe me pare u perhap lajmi se A / 2017 U1 mund te jete nje asteroid ose komete nga nje yll … Vazhdoni leximin Pamja e pare e nje objekti nderyjor qe kaloi permes Sistemit tone Diellor