Visualization Credit: NASA, ESA, Hubble, J. Anderson et al. (STScI); Acknowledgment: The Hubble Heritage Team (STScI/AURA), A. Nota (ESA/STScI), the Westerlund 2 Science Team, and the ESO

Si do te duket nese mund te shkoni drejte ne nje grupim ku formohen yjet? Nje vizualizim treguar ne kete video ne nje minute, vetem nje here, eshte bere me modelimin e kompjuterave 3D te rajonit qe rrethon grupin e yjor Westerlund 2, bazuar ne imazhet e Teleskopit Hapesinor Hubble te marra ne driten e dukshme dhe infra te kuqe. Westerlund 2 ka nje gjeresi prej rreth 10 vite drite dhe qendron rreth 20,000 vjet drite larg drejt konstelacionit te (Carina). Sic fillon animacioni ilustrues, maja me e madhe e mjegullnajes Gum 29 mbush ekranin, me grumbullin e ri te yjeve te ndritshem te dukshem ne qender.

Perditesimi per here te fundit 4 korrik,2017.

Tags:HUBBLERRUGA E QUMESHTITUNIVERSIYJET

Advertisements