NASA leshon InSight per te studiuar brendesine e Marsit

Misioni i NASA’s InSight ose ( Eksplorimi i Brendshem i Marsit duke perdorur Investigime Sizmike, Gjeodosi dhe Transport te Nxehti ) u leshua me 5 maj nga Baza e Forcave Ajrore Vanderberg, Calforni-SHBA, duke u bere misioni i pare nderplanetar … Vazhdoni leximin NASA leshon InSight per te studiuar brendesine e Marsit

Materialet e ndritshme ne Ceres tregojne nje aktivitet gjeologjik

Nese do mund te fluturoni ne bordin e Sondes Dawn te NASA’s, siperfaqja e planetit xhuxh Ceres pergjithsesisht do te dukej e erret, por me disa perjashtime te dukshme. Keto perjashtime jane qindra zona te ndritshme qe dallohen ne imazhet … Vazhdoni leximin Materialet e ndritshme ne Ceres tregojne nje aktivitet gjeologjik