Më shumë se 2 miliard njerëz kanë mungesë të ujit të pijshëm, Ky numër vazhdon të rritet.

Ndërsa popullsia rritet dhe ndryshimet klimatike zvoglohet sasia e ujit të embël, mungesa e ujit zë vend në qendër. Uji i freskët është thelbësor për pirjen, larjen, ushqimin në rritje, prodhimin e energjisë dhe vetëm për çdo aspekt tjetër të … Vazhdoni leximin Më shumë se 2 miliard njerëz kanë mungesë të ujit të pijshëm, Ky numër vazhdon të rritet.

Sa tonë material të asteroideve dhe kometave bien Çdo ditë në drejtim të Tokës (video)

Çdo ditë, më shumë se 100 tonë material të asteroideve dhe kometave bien në drejtim të Tokës. Pjesa më e madhe e tyre shkatërrohet nga fërkimi pasi kalon nëpër atmosferën tonë. Nëse diçka e godet tokën, ai njihet si një … Vazhdoni leximin Sa tonë material të asteroideve dhe kometave bien Çdo ditë në drejtim të Tokës (video)

‘Dy koka me mire se nje’: misionet GOLD & ICON te eksplorojne kufirin e Atmosferes se Tokes

NASA po planifikon te studioj nje pjese pak te kuptuar te atmosferes se tokes kete vit, me leshimin e dy sateliteve qe do te monitoroje se si jonosfera jone ndervepron me hapesiren. E para e dy misioneve quhet GOLD ose  (the … Vazhdoni leximin ‘Dy koka me mire se nje’: misionet GOLD & ICON te eksplorojne kufirin e Atmosferes se Tokes

Evidenca e pare e permirsimit se ‘Vrimes se Ozonit’ shikuar nga NASA

Sipas burime nga agjensia hapsinore amerikane, një grup shkencëtarësh për herë të parë ka mundur të marrë prova direkte të ripërtëritjes së shtresës së ozonit përmes instrumenteve të dizenjuar nga Nasa dhe që gjenden në bordin e satelitit Aura. Të … Vazhdoni leximin Evidenca e pare e permirsimit se ‘Vrimes se Ozonit’ shikuar nga NASA