Astronomet mund te kene zbuluar planetet e pare jashte galaktikes tone

Per here te pare, prania e objekteve me madhesi te planeteve eshte konfirmuar pertej Rruges se Qumeshtit. Cuditerisht, planetet e dyshuar jane miliarda vite drite larg, dhe mendohet te lundrojne neper hapesire ​​te palidhur me ndonje yll. Ne 26 vitet … Vazhdoni leximin Astronomet mund te kene zbuluar planetet e pare jashte galaktikes tone

Te dhena te reja rreth perberjes dhe atmosferes se planeteve te TRAPPIST-1

Nje vit qe nga zbulimi i shtate planeteve me madhesin e Tokes te sistemit TRAPPIST-1, shkencetaret kane punuar shume per te kuptuar me mire keto bote joshese qe jane vetem 40 vite drite larg. Fale te dhenave nga nje kombinim teleskopesh … Vazhdoni leximin Te dhena te reja rreth perberjes dhe atmosferes se planeteve te TRAPPIST-1