Astronomet zbulojne nje galaktike pa Materie te Erret

Astronomet duke perdorur Hubble dhe disa observatore te tjere tokesor kane gjetur nje objekt unik astronomik: nje galaktike qe shfaqet te mos permbaje materie te zeze. Hubble zbuloi saktesisht distancen e galaktikes ne fjale te quajtur NGC 1052-DF2 qe ndodhet 65 … Vazhdoni leximin Astronomet zbulojne nje galaktike pa Materie te Erret

Flakerima te fuqishme yjore vezhguar ne Proxima Centauri nga ALMA

Flakerima yjore te emetuara nga Proxima Centuari, ylli me i afert me Diellin, mund ta beje sistemin e Proxima Cen mjaft te pabanueshem. Duke perdorur te dhena nga ALMA ( Atacama Large Millimeter/submillimeter Array ) nje grup astronomesh zbuluan qe nje flakerime … Vazhdoni leximin Flakerima te fuqishme yjore vezhguar ne Proxima Centauri nga ALMA

Chandra zbulon Yllin me orbiten me te afert rreth nje Vrime te Zeze

Astronomet e gjeten kete cift kozmik yjor jashtezakonish afer njeri tjetrit ne nje grumbull yjor te quajtur 47 Tucanae, nje grumbull i dendur yjesh i ndodhur ne periferi te te Rruges se Qumeshtit, rreth 14, 800 vite drite nga toka. … Vazhdoni leximin Chandra zbulon Yllin me orbiten me te afert rreth nje Vrime te Zeze

Vrima e Zeza tejkalojne normen e rritjes se formimit te yjeve ne galaktika e tyre

Rritja e vrimave te zeza supermasive in univers po tejkalon normen e formimit te yjeve ne galaktikat ne te cilat ato banojne, gjate dy studimve te reja duke perdorur te dhena nga Observatori Chandra i Rrezeve-X i NASA’s dhe i … Vazhdoni leximin Vrima e Zeza tejkalojne normen e rritjes se formimit te yjeve ne galaktika e tyre