5,000 dite ne Mars per roverin ”Opportunity’ te NASA’s

Dielli ka lindur serish ne roverin e NASA’s te quajtur ”Opportunity” per te 5,000 here te shtunen 17 shkurt, 2018. “Pese mije sol (nje sol eshte nje dite ne mars) pas fillimit te misionit tone me 90-sol, ky rover mahnites … Vazhdoni leximin 5,000 dite ne Mars per roverin ”Opportunity’ te NASA’s

Nje pamje e mrekullueshme e roverit ‘Curiosity’ ne Mars

Nje vete-portret i ri i roverit Curiosity te NASA’s tregon vete roverin dhe kreshten ‘Vera Rubin, te cilen ai ka qene duke studiuar per disa prej muajve te fundit. Drejtperdrejt pas roverit eshte fillimi i nje shpati malor te pasur … Vazhdoni leximin Nje pamje e mrekullueshme e roverit ‘Curiosity’ ne Mars

Nje stuhi Diellore ka goditur Marsin, duke shkaktuar aurora te mrekullushme

Nje flakerime diellor muajin e kaluar shkaktoi aurora intensive globale ne Mars. Para (majtas) dhe gjate (djathtas) stuhia diellore, me keto prejeksione tregon rritje te papritur te emetimit ultravjollce nga aurorat marsiane– 25 here me e ndritshme se emetimi i … Vazhdoni leximin Nje stuhi Diellore ka goditur Marsin, duke shkaktuar aurora te mrekullushme

5 vite eksplorimi i Marsit nga roveri Curiosity

Me 5 gusht te vitit 2012, shkencetaret ne Laboratorin e Motoreve Reaktiv te NASA’s konfirmuan uljen me sukse te roverit te quajtur ‘Curiosity‘ ne siperfaqen e planetit te kuq. Transmetimet me shpejtesine e drites zgjaten gati 14 minuta per te … Vazhdoni leximin 5 vite eksplorimi i Marsit nga roveri Curiosity