Pse nje pjese e siperfaqes se Merkurit duket e re dhe pjesa tjeter e vjeter?

Shkencetaret e NASAs kane zgjidhur nje mister te gjate ne lidhje me pse disa nga siperfaqja e Merkurit duket e re, por te tjera duken te jene te vjetra. Shkencetaret jane duke punuar me te dhenat nga anija MESSENGER e … Vazhdoni leximin Pse nje pjese e siperfaqes se Merkurit duket e re dhe pjesa tjeter e vjeter?