Historia gjeologjike zbuluar ne Valles Marineris te Marsit

Nje imazh me ngjyra te zgjeruara nga Orbiter Zbulues Marsian – MRO i NASA’s zbulon kete zone qe eshte disa kilometra poshte majes se kanioneve gjigante Valles Marineris ne planetin e kuq. Shtresat e siperme kane shume pak diversitet ngjyrash … Vazhdoni leximin Historia gjeologjike zbuluar ne Valles Marineris te Marsit

Nje stuhi Diellore ka goditur Marsin, duke shkaktuar aurora te mrekullushme

Nje flakerime diellor muajin e kaluar shkaktoi aurora intensive globale ne Mars. Para (majtas) dhe gjate (djathtas) stuhia diellore, me keto prejeksione tregon rritje te papritur te emetimit ultravjollce nga aurorat marsiane– 25 here me e ndritshme se emetimi i … Vazhdoni leximin Nje stuhi Diellore ka goditur Marsin, duke shkaktuar aurora te mrekullushme

Pamje e roverit Curiosity nga orbita e Marsit

Eshte gjithmone mire te mbash nje sy ne robotet qe dergon te eksplorosh sistemin diellor, kesisoj NASA ka perdorur fuqine e kameras teleskopike te Orbiterit Zbulues Marsian (MRO) per te marre nje imazh te roverit Curiosity (pika blu ne imazh) … Vazhdoni leximin Pamje e roverit Curiosity nga orbita e Marsit