Labaratori i pare Europian ne Hapesire mbush 10 vite

Me 7 shkurt 2008, moduli labarotorik Columbus i ESA- (Agjencise Europiane te Hapesires)  u leshua nga Anija Kozmike Atlantis STS-122 nga Qendra Hapesinore Kennedy ne nje udhetim dy-ditor ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires. Canadarm2, krahu robotik i stacionit, e kapi … Vazhdoni leximin Labaratori i pare Europian ne Hapesire mbush 10 vite

Grumbulli galaktikor Abell 370 dhe hapesira pertej tij: Frointer Field

Ky imazh i ri nga Teleskopi Hapesinore Hubble i NASA/ESA’s eshte nje nga pamjet me te mira te grupit galaktikor Abell 370. Imazhi (version ne rezolucion-te larte) eshte pjese e programit te Hubble te quajtur Frontier Fields, nje fushate orbitale … Vazhdoni leximin Grumbulli galaktikor Abell 370 dhe hapesira pertej tij: Frointer Field