Astronomet mund te kene shpjeguar sjelljen e cuditshme te yllit KIC 8462852

Per dy vite KIC 8462852 ka hutuar astronomet me ndryshimet e tij te cuditshme ne shkelqim. Dy grupe hulumtimesh te publikuara kane zgjeruar ate qe dime dhe kane diskredituar disa shpjegime te tjera, por ne jemi ende larg nje pergjigje … Vazhdoni leximin Astronomet mund te kene shpjeguar sjelljen e cuditshme te yllit KIC 8462852

Teleskopet e ESO & NASA’s vezhgojne driten e pare nga nje burim ‘Valesh Gravitacionale’

Edhe në ketë vit kulmi i zbulimëve shkencore është një arritje astronomike. U dha prova e parë e përplasjeve të yjeve neutron. Për herë të parë u zbuluan valët gravitacionale nga një burim tjetër nga ato të vrimave të zeza. … Vazhdoni leximin Teleskopet e ESO & NASA’s vezhgojne driten e pare nga nje burim ‘Valesh Gravitacionale’

NuSTAR zbulon misterin e ndritshem ne rreze-X ne galaktiken e Andromedes

Pamje e imazhit dhe teksti Fqinji i afert me Rrugen e Qumeshtit, galaktika e Andromedes, permban nje burim dominant te emetimit te energjise se larte ne rreze-X, por identiteti i tij ishte misterioz deri me tani. Sic eshte raportuar ne nje … Vazhdoni leximin NuSTAR zbulon misterin e ndritshem ne rreze-X ne galaktiken e Andromedes

Teleskopet e Rrezeve-X kane zbuluar nje 40-vjecar rreth nje sistemi yjor neutron

Shkencetaret duke observuar nje yll neutron ne nje sistem te “Shpejte Shperthyes” mund te kene zgjidhur nje mister 40-vjecar perreth shperthimeve te mistershme te rrezeve-X.Zbuluar ne vitet 1970, ky shperthim i shpejte eshte nje sistem binar qe perbehet nga nje … Vazhdoni leximin Teleskopet e Rrezeve-X kane zbuluar nje 40-vjecar rreth nje sistemi yjor neutron

Teleskopet Hapesinor te NASA’s zbulojne nje ‘Xhuxh te Kafte’ te pakapshem

Ne bashkepunimin e pare te tyre,teleskoper e NASA’s – Spitzer dhe Swift kane bashkuar forcat per te vezguar nje ngjarje mikrolenteje, kur nje yll i larget ndricon per shkak te fushes gravitacionale nga te pakten nje objekt i dukshem kozmik. … Vazhdoni leximin Teleskopet Hapesinor te NASA’s zbulojne nje ‘Xhuxh te Kafte’ te pakapshem