NASA leshon InSight per te studiuar brendesine e Marsit

Misioni i NASA’s InSight ose ( Eksplorimi i Brendshem i Marsit duke perdorur Investigime Sizmike, Gjeodosi dhe Transport te Nxehti ) u leshua me 5 maj nga Baza e Forcave Ajrore Vanderberg, Calforni-SHBA, duke u bere misioni i pare nderplanetar … Vazhdoni leximin NASA leshon InSight per te studiuar brendesine e Marsit

‘Dy koka me mire se nje’: misionet GOLD & ICON te eksplorojne kufirin e Atmosferes se Tokes

NASA po planifikon te studioj nje pjese pak te kuptuar te atmosferes se tokes kete vit, me leshimin e dy sateliteve qe do te monitoroje se si jonosfera jone ndervepron me hapesiren. E para e dy misioneve quhet GOLD ose  (the … Vazhdoni leximin ‘Dy koka me mire se nje’: misionet GOLD & ICON te eksplorojne kufirin e Atmosferes se Tokes

NASA ka zgjedhur 2 misione per te Ekploruar Sistemin Diellor

NASA ka perzgjedhur dy koncepte finaliste per nje mision robotik te planifikuar per t’u leshuar ne mes te viteve 2020: nje mision per te kthyer mostra nga nje komete dhe nje helikopter i ngjashem me dronin qe do te eksploronte … Vazhdoni leximin NASA ka zgjedhur 2 misione per te Ekploruar Sistemin Diellor

NASA & Rusia bien dakord per ndertimin e ‘Stacionit te Ri Henor’

Rusia ka rene dakort qe te marre pjese ne planet e NASA-s per te ndertuar stacionin e pare hapesinor henor, nje projekt i njohur si ‘Deep Space Gateway‘. Tani, eshte bere zyrtare. “Partneret synojne te zhvillojne standarde nderkombetare teknike te … Vazhdoni leximin NASA & Rusia bien dakord per ndertimin e ‘Stacionit te Ri Henor’