Neptuni nga Saturni

Me 25 gusht 1989,anija Voyager 2 e NASA-s beri fluturimin historik me Neptunin dhe henen me te madhe te tij Tritonit . Misioni Cassini e ka publikuar kete imazh per te festuar pervjetorin e kesaj ngjarjeje. Neptuni shfaqet ne kete foto natyrale si nje disk i zbehte blu (i ngjashem me imazhin e Cassini te Uranit te bere ne 2014, shikoje ne PIA17178). Shumica e pikave te zbehta ne imazh jane yje , edhe pse ka edhe disa rreze kozmike (grimcat te ngarkuara qe godasin detektoret e kameres). Nje version i prere dhe i zmadhuar (Figura B) e paraqitur me … Vazhdoni leximin Neptuni nga Saturni

Arritjet shkencore te anijeve Voyager 1 & 2

  Pak misionet mund te perputhen me arritjet e anijeve te NASA-s Voyager 1 dhe 2 gjate 40 viteve te eksplorimit te tyre. Ja nje liste e shkurter e arritjeve te tyre te medha deri me sot. Gjigantet e gazte: Leshuar ne vitin 1977,anijet Voyager sollen shume surpriza dhe zbulime nga takimet e tyre me gjigantet e gazit te sistemit te jashtem diellor : si Jupiteri, Saturni, Urani dhe Neptuni. Mes viteve 1977 dhe 1990, misionet arriti keto arritje: Anija e pare te fluturoj nga te kater planetet e sistemit diellor te jashtem (Voyager 2) Misioni i pare per te … Vazhdoni leximin Arritjet shkencore te anijeve Voyager 1 & 2