AstroAlb-Astronomy

AstroAlb-Vendi ku astronomia flet shqip

Video

NASA eshte duke pritur 2017-ten. Per me shume informacion mbi NASA ne vitin 2016 dhe me tej, vizitoni:https://www.nasa.gov/press-release/nasa-reveals-the-unknown-in-2016

10 zbulimet me te mira te ESO’s–Vezhgimet me teleskope te ESO-s kane cuar ne shume perparime ne astronomi, dhe, me kalimin e viteve, kane qene pergjegjese per disa gjetje me te vertete te shquara. Ketu eshte lista e ESO’s me 10 zbulimet me te mira te ESO’s. http://www.eso.org/public/science/top10/.Sqarim-Lista nuk eshte e publikuar kohet e fundit,por eshte publikuar kohe me pare si pjese e ESOcast 75.

Udhetimi i anijes Rosetta rreth kometes 67P, qe nga ardhja deri ne fund te misionit – tani ne nje animacion te plote!https://www.facebook.com/RosettaMission/

Ekipazhi i Stacionit Hapesinore festojne pushimet ne bordin e labaratorit orbital–Ne bordin e Stacionit Nderkombetar te Hapesires, ekspedita e 50 me Komandanti Shane Kimbrough dhe Peggy Whitson te NASA-s dhe Thomas Pesquet i Agjencise Europiane te Hapesires kane diskutuar mendimet e tyre per te qene ne hapesire gjate pushimeve dhe se si ata po i planifikojne per ti festuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri ne nje video te regjistruar me 12 dhjetor. NDIQENI STACIONIN HAPESINORE! Twitter: https://twitter.com/Space_Station Facebook: https://www.facebook.com/ISS Instagram: https://instagram.com/iss/

16 fotot me te mira te tokes per 2016 ,nga ISS–Astronautet ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires marrin fotografite e Tokes jashte dritareve te tyre pothuajse cdo dite; dhe per nje vit ata marrin me mijera fotografi. Shikoni 16 fotot e Tokes me te mira per 2016-shijojeni!Videoja e marre nga Qendra e Fluturimeve Hapesinore Johnson e NASA’s.

ScienceCasts:Fuqia e Drites–NASA Science: http://science.nasa.gov/ Stacioni Nderkombetare i Hapesires: http://www.nasa.gov/station Nje studim i ri NASA’s eshte duke hetuar se si spektra te ndryshme te drites mund te perdoren per te shikuar efektet e gjumit tek austronautet”, ne mungese te gravitetit..

Cfare Ndodhi Kete Vit Tek @NASA–2016 ka shenuar progres ne rekorde ne objektivat e eksplorimit te NASA-s. Agjencia ka avancuar aftesite e nevojshme per te udhetuar me larg ne sistemin diellor duke rritur vezhgimet e planetit tone si dhe te universit, per te mesuar me shume rreth asaj se si mund te jetojme ne menyre te vazhdueshme dhe te punojne ne hapesire dhe, natyrisht, duke frymezuar gjeneraten e ardhshme per udhetimin e NASA’s ne Mars dhe te bejne zbulimet e tyre.Vizitoni:https://www.nasa.gov/

Hubblecast 97:Hubble,egzoplanetet dhe gjuetia per jete.–Qe kur astronomet zbuluan se yjet ne qiell jane diej te tjere, njerezimi ka menduar nese ata jane te rrotulluar edhe nga planete dhe nese ato planete presin jete aliene. Qe nga zbulimi i egzooplaneteve te pare 25 vjet me pare, Hubble eshte nder instrumentet e shumta duke u perpjekur per t’iu pergjigjur ketyre pyetjeve. Kjo video tregon historine e asaj qe ne e dime deri me tani dhe se cfare ne mund te shpresojme ne te ardhmen.Videoja eshte e publikuar dhe marre nga:http://www.spacetelescope.org/announcements/ann1617/

Advertisements
Këtë e pëlqejnë %d blogues: