Pse është i rendesishem #Jupiteri për planetin #tokë

Planeti Jupiter është larg Tokës më shumë se 588 milionë kilometra.

Graviteti i gjigantit të gazit është aq i fortë sa ndërron kahun e kometave dhe asteroideve që do ta godisnin tokën.

Graviteti i fuqishëm i Jupiterit ka ndikuar në klimën e Tokës mijëra vjet më herët krijoi kushtet e nevojshme për jetë.

Graviteti i Jupiterit, i cili është 2.5 herë më i fuqishëm se ai i Tokës, është në gjendje të lëvizë gjithë planetët në sistemin diellor. Kjo do të thotë se, pavarësisht sesi Jupiteri “bashkëpunon” me Tokën, orbita e planetit tonë dhe klima do të ishin ndryshe nëse nuk do të ekzistonte graviteti i këtij planeti.

>video links<

Advertisements