Klubi kosovare i astronomis “AOK” nderohet nga qendra e NASA-s në Florida, Kennedy Space Center…

Qendra e NASA-s në Florida, Kennedy Space Center… ka nderuar klubin kosovare AOK – Astronomy Outreach of Kosovo, duke e vendosur një pllakë me emerin e kryetares se klubit Pranvera Hyseni në shenjë falenderimi në vendkalimin “SpaceWalk of Honor”, për … Vazhdoni leximin Klubi kosovare i astronomis “AOK” nderohet nga qendra e NASA-s në Florida, Kennedy Space Center…

Shumë teori në fizikë kanë singularitete matematikore të një lloji ose te një tjetëri…

Shumë teori në fizikë kanë singularitete matematikore të një lloji ose te një tjetëri. Ekuacionet për këto teori fizike parashikojnë që masa e topit nga një sasie e vogël të bëhet e pafund. Kjo është në përgjithësi një shenjë për … Vazhdoni leximin Shumë teori në fizikë kanë singularitete matematikore të një lloji ose te një tjetëri…

Sa tonë material të asteroideve dhe kometave bien Çdo ditë në drejtim të Tokës (video)

Çdo ditë, më shumë se 100 tonë material të asteroideve dhe kometave bien në drejtim të Tokës. Pjesa më e madhe e tyre shkatërrohet nga fërkimi pasi kalon nëpër atmosferën tonë. Nëse diçka e godet tokën, ai njihet si një … Vazhdoni leximin Sa tonë material të asteroideve dhe kometave bien Çdo ditë në drejtim të Tokës (video)