Eshte sezoni mbjelljeve ne Stacionin Ndekombetar te Hapesires, pasi anetaret e ekuipazhit instaluan pjese elektronike per te rritur nje shumellojshmeri perimesh ne hapesire.

Astronauti i NASA Joe Acaba pergatiti objektin Veggie per tre lloje te ndryshme te farave te maruleve si pjese e investigimit VEG-03-D. Kjo eshte hera e pare qe farat e shume llojeve bimesh po rriten ne ate objekt ne te njejten kohe. Te kuptuarit se si bimet reagojne ndaj mikrogravitetit eshte nje hap i rendesishem per misionet hapesinore te ardhshme, te cilat do te kerkojne qe anetaret e ekuipazhit te rrisin ushqimin e tyre. Anetaret e ekuipazhit ne stacion kane rritur me pare marule dhe lule ne ISS.

Per me shume vizitoni:https://www.nasa.gov/mission_pages/station/research/index.html

Perditesimi per here te fundit 3 tetor, 2017.

Tags: ISS-STACIONI NDERKOMBETARE I HAPESIRES

Advertisements