Ky veshtrim i mrekullueshem i Jupiterit u krijua nga shkencetaret/qytetaret Gerald Eichstädt dhe Seán Doran duke perdorur te dhena nga imazhi JunoCam ne anijen kozmike Juno te NASA-s.

Zona e Madhe e Kuqe eshte duke u venitur nga pikepamja e Juno ndersa breza dinamik te ndryshem stuhish te rajonit jugor te Jupiterit vijne ne fokus. Veriu eshte ne te majte te imazhit, dhe jugu eshte ne te djathte.

Imazhi eshte marre me 10 korrik 2017 ne oren 7:12. PDT (10:12 PD EDT), pasi anija kozmike Juno zhvilloi fluturimin e shtate te ngushte me Jupiterin. Ne kohen kur ishte marre imazhi, anija ishte 10.274 milje (16.535 kilometra) nga majet e reve te planetit ne nje gjeresi prej -36.9 grade.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Image Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gerald Eichstädt /Seán Doran

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Peridtesimi per here te fundit 17 gusht,2017.

Tags:JUNOJUPITERIPLANETETSISTEMI DIELLOR

Advertisements