Anija kozmike e NASA-s Cassini ne kete pamje shikon ne anen e nates se henen Titan te Saturnit, ne nje pamje qe nxjerr ne pah natyren e zgjatur, e te mjegullt te atmosferes se henes. Gjate misionit te tij te gjate ne Saturn, Cassini ka verejtur shpesh Titanin ne shikime kendesh si kjo, ku atmosfera eshte e ndricuar nga Dielli, ku nxjerre perfekt strukturen e mjegullt te henes.

Shtresa e erret qe ndodhe ne lartesi te larta ne atmosferen e Titanit duket e kalter ketu, ndersa ngjyra portokalli dominon atmosferen e mjegullt. Dallimi ne ngjyre mund te jete per shkak te madhesive te grimcave ne mjegull. Ngjyra e kalter ka te ngjare te perbehet nga grimca me te vogla se te ngjyres portokalli.

Imazhi u mor me kameren me kend te ngushte te Cassini me 29 maj 2017. Pamja u mor ne nje distance prej rreth 1.2 milione kilometrash (2 milion kilometra) nga Titani. Shkalla e imazhit eshte 5 milje (9 kilometra) per pixel.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image Credit: Cassini Imaging TeamISSJPLESANASA

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 16 gusht qershor,2017.

Tags:CASSINIHENAT E SISTEMIT DIELLORSATURNISISTEMI DIELLOR

Advertisements