Me 5 korrik 2017, Observatori i Dinamik Diellor i NASA-s shikoj nje rajon aktiv, nje kompleks fushash magnetike dhe intensive , qe rrotullohej  nga kendeveshtrimi jone i shikimit. Sateliti vazhdoi te gjurmonte rajonin ndersa u rrit dhe perfundimisht u rrotullua jashte pikepamjes tone me 17 korrik.

Me fushat e tyre komplekse magnetike, njollat diellor shpesh jane burimi aktiviteti diellor teper interesant. Gjate udhetimit te tij 13-ditor ne siperfaqen e Diellit, rajoni aktiv – i quajtur AR12665 – paraqiti nje shfaqje per satelitet NASA qe shikojne Diellin , duke prodhuar disa flakerima diellore. Shikoni videon me poshte per te mesuar se si satelitet e NASA-s gjurmuan njollen diellor .

Ky imazh tregon nje pamje te perzier te njolles diellor ne driten ultravjollce te dukshme dhe ekstreme, duke zbuluar mbeshtjelljen e ndritshme qe ngrihet mbi rajonin aktiv.

Image Credit: NASA’s Goddard Space Flight Center/SDO

Perditesimi per here te fundit 8 gusht,2017.

Tags:DIELLISDO,IRIS,SOHOSISTEMI DIELLOR

Advertisements