Natural color image shows Titan's upper atmosphere
Atmosfera e siperme e Titanit ne ngjyra natyrale. Imazhi i plote dhe teksti

Cassini ka bere nje zbulim te habitshem te nje molekule qe eshte e dobishme ne prodhimin e materialeve komplekse organike brenda atmosferes se mjegullt te henes Titan — te Saturnit. Ne nje studim te ri te botuar ne ‘The Astrophysical Journal Letters’, shkencetaret identifikuan ate qe quhen “anionet zinxhir te karbonit”. Keto molekula lineare kuptohen si blloqe ndertimi te molekulave me komplekse dhe madje mund te kene vepruar si baze per format me te hershme te jetes ne Toke.

 

Artikulli i plote nga ESA (Agjensia Europiane e Hapesires).

Perditesimi per here te fundit 2 gusht,2017.

Tags:CASSINIHENAT E SISTEMIT DIELLORSATURNISISTEMI DIELLOR

 

Advertisements