Hemisfera veriore e Saturnit arriti solsticin e tij te veres ne fundin e majit 2017, duke sjelle drite te vazhdueshme ne veri te planetit.

Solstici ndodhi me 24 maj 2017. Misioni i Cassini eshte duke perdorur mundesine te pa pashembullta per te vezhguar ndryshimet qe ndodhin ne planetin kur nodhin ndryshimet e stineve te Saturnit.

Ky mazh u mor me kameren me kend te gjere te anijes Cassini me 17 prill 2017 duke perdorur nje filter fantazme, i cili lejon pranimin e gjatesive te valeve te drites prane infra te kuqe te perqendruar ne 939 nanometra.

Pamja u mor ne nje distance prej rreth 733.000 milje (1.2 milion kilometra) nga Saturni. Shkalla e imazhit eshte 44 milje (70 kilometra) per pixel.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image Credit: Cassini Imaging TeamISSJPLESANASA

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 1 gusht qershor,2017.

Tags:CASSINIPLANETETSATURNISISTEMI DIELLOR

Advertisements