Ky imazh i Zones se Madhe te Kuqe te Jupiterit u krijua nga shkencetari qytetari Björn Jónsson duke perdorur te dhena nga imazhi JunoCam ne anijen kozmike Juno te NASA-s.

Ky imazh me ngjyra te vertete ofron nje interpretim natyror te ngjyrave te asaj qe Zona e Madhe e Kuqe dhe zonat perreth do te dukeshin tek syri i njeriut nga pozicioni i Juno-s. Zonat atmosferike te trazuara ne dhe rreth Zones se Madhe te Kuq jane qartesisht të dukshme.

Imazhi eshte marre me 10 korrik 2017 ne oren 07:10. PDT , teksa anija kozmike Juno po kryente fluturimin e shtate te tij te ngushte me Jupiterin. Ne kohen kur ishte marre imazhi, anija ishte rreth 8.648 milje (13.917 kilometra) nga maja e reve te planetit ne nje gjeresi prej -32.6 grade.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Image Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Björn Jónsson

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Peridtesimi per here te fundit 30 korrik,2017.

Tags:JUNOJUPITERIPLANETETSISTEMI DIELLOR

Advertisements