Raketa Soyuz MS-05 eshte leshuar per ne ISS me inxhinierin e fluturimit te Ekspedites se 52, Sergei Ryazanskiy i Roscosmos, inxhinierin e fluturimeve Randy Bresnik nga NASA dhe inxhinier i fluturimit Paolo Nespoli nga ESA (Agjencia Europiane e Hapesires), e premte, 28 korrik 2017 ne Kosmodromin Baikonur ne Kazakistan . Ryazanskiy, Bresnik dhe Nespoli do te kalojne kater muaj e gjysem ne ISS duke jetuar dhe kryer 250 ekperimente te ndryshme shkencore.

ISS Expedition 52/53 docked to the ISS at 5:54 p.m. EDT Friday, July 28, 2017.
Pamje e anijes Soyuz duke i’u afruar ISS,majtas dhe kur i eshte bashkuar stacionit djathtas.Pamje nga NASA TV ,

Per me shume rreth ISS vizitoni:

https://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html

Perditesimi per here te fundit 30 korrik,2017.

Tags:AUSTRONAUTE.ISS-STACIONI NDERKOMBETARE I HAPESIRES

Advertisements