Ky imazh tregon nje shtrat pjeserisht te ekspozuar brenda pellgut te formuar te quajtur Koval’sky, i cili ndodhet ne periferi te nje fushe te gjere llave ne nje rajon te quajtur Daedalia Planum ne Mars. Daedalia Planum ndodhet ne jugperendim te Arsia Mons, i cili mund te jete burimi pergjegjes per mbushjen e kraterit me rrjedha llave dhe depozita hiri.

Ne njeren ane, shihet nje shtrese e ndritshme me vende te shperndara qe paraqiten si te erreta blu. Ngjyra blu eshte tregues i pranise se mineraleve te pasura me hekur, te cilat ne pergjithesi nuk oksidohet (dmth., jo te dryshkur), ndryshe nga shumica se siperfaqes se kuqe se Marsit. Shkembinj vullkanike jane te zakonshem ne Mars.

Sqarim: Rajoni eshte emeruar per M. A. Koval’sky, nje astronom Rus.

Imazhi eshte marre nga  Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur kameran High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE)

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Perditesimi per here te fundit 2 korrik,2017.

Tags:MARSIMAVEN,MARS ODYSSEY,MROPLANETETSISTEMI DIELLOR

Advertisements