Imazhet e JunoCam nuk jane vetem per art dhe shkence – nganjehere ato perpunohen per te sjelle nje imazh te bukur si ky. Ky imazh, i perpunuar nga shkencetari e qytetari Jason Major, titullohet “Jovey McJupiterface”. Duke rrotulluar imazhin 180 grade dhe duke orientuar ate nga jugu, dy stuhi ovale bardha mund te shihen ne kete imazh.

Imazhi origjinal u mor nga JunoCam ne anijen kozmike te NASA-s Juno, me 19 maj 2017 ne oren 11:20 te mengjesit (PT: 2: 20 te ET) nga nje lartesi prej 12,075 milje (19,433 kilometra).

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Jason Major

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 30 qershor,2017.

Tags:JUNOJUPITERIPLANETETSISTEMI DIELLOR

Advertisements