Anija kozmike Cassini e NASA’s, tregon nje copez te atmosferes se ndricuar nga dielli te Saturnit, ndersa unazat e akullta shtrihen pergjate te gjithe planetit si nje grup i erret.

Kjo pikepamje shikon ne anen e pandricuar te unazave prej rreth 7 grade poshte avionit te unazave. Imazhi u mor ne driten e gjelber me kameren me kend te gjere te anijes Cassini me 31 mars 2017.

Pamja eshte marre ne nje distance prej rreth 620,000 milje (1 milion kilometra) nga Saturni. Shkalla e imazhit eshte 38 milje (61 kilometra) per pixel.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image Credit: Cassini Imaging Team, ISS, JPL, ESA, NASA

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 26 qershor,2017.

Tags:CASSINI, PLANETET, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements