Ky imazh i zgjeruar ne ngjyra tregon brezat e reve te ndritshme dhe te erreta te Jupiterit krijuar nga shkencetaret/qytetaret Gerald Eichstädt dhe Seán Doran duke perdorur te dhena nga instrumenti JunoCam ne anijen kozmike te NASA-s Juno.

Tre nga stuhite e bardha ovale jane te dukshme siper imazhit. Secili nga grupet atmosferike te ndritshme si dhe te erreta ne kete imazh jane me te gjera se Toka dhe secila prej tyre rrotullohet rreth Jupiterit ne qindra kilometra ne ore. Zonat me te lehta jane rajonet ku gazi po rritet, dhe brezat e erreta jane rajonet ku gazi po zhytet.

Juno e mori kete imazh me 19 maj 2017, ne oren 11:30 a.m. nga nje lartesi prej rreth 20,800 milje (33,400 kilometra) mbi majat e reve te Jupiterit.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gerald Eichstädt /Seán Doran

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 24 qershor,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements