Anija Juno e NASA-s ishte duke u larguar nga Jupiter pas kalimit te shtate te tij me planetit kur instrumenti JunoCam e mori kete imazh me 19 maj 2017, nga rreth 29,900 kilometra mbi majat e reve. Anija ishte mbi 65.9 grade gjeresi ne jug, me nje pamje te bukur te rajonit polar jugor te planetit. Ky imazh u perpunua per te rritur dallimet ne ngjyra, duke treguar shumellojshmerine e mahnitshme ne atmosferen e stuhishme te Jupiterit. Rezultati eshte nje bote me ngjyra te gjalla . Kater nga stuhite e bardha ovale te njohura — jane te dukshme siper imazhit.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Betsy Asher Hall/Gervasio Robles

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 16 qershor,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements