Kjo harte globale e henes se Saturnit Mimas u krijua duke perdorur imazhe te marra gjate qasjes se anijes Cassini qe pati me henen . Krateri i madh, i dalluar i henes, Herschel, shihet ne harte ne te majte.

Harta eshte nje projeksion i barabarte (thjeshte cilindrik) dhe ka nje shkalle prej 710 kembesh (216 metra) per piksel ne ekuator. Rrezja mesatare e Mimas-it e perdorur per projektimin e kesaj harte eshte 123.2 milje (198.2 kilometra). Ky produkt eshte nje perditesim ne harten e leshuar ne gusht te vitit 2012 (shikoje ne PIA14926).

Perditesimi perfshin imazhe te reja per pothuajse gjysmen e siperfaqes se henes, me imazhe te reja nga dy qasje te ngushta, ne nentor 2016 dhe shkurt 2017. Hemisfera perendimore e henes, poli jugor dhe pjeset e hemisferes lindore kane perditesime ne kete version.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image Credit: Cassini Imaging Team, ISS, JPL, ESA, NASA

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 14 qershor,2017.

Tags:CASSINI, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements