Ky imazh tregon polin jugor te Jupiterit, sic shihet nga anija kozmike e NASA’s Juno, nga nje lartesi prej 32,000 miljesh (52,000 kilometrash). Karakteristika te dallushme jane ciklonet, qe variojne deri ne 600 milje (1.000 kilometra) ne diameter. Imazhe te shumefishta te marra me instrumentin JunoCam ne tre orbita te vecanta te kryera nga Juno — u kombinuan per te treguar te gjithe fushen jugore te planetit te ndricuar nga dielli, ne ngjyra te zgjeruara dhe projeksion stereografik.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Betsy Asher Hall/Gervasio Robles

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 7 qershor,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements