Nga lart hemisfera veriore e Saturnit, duke magjepsese — teksa anija Cassini e NASA’s fluturon mbi polin e veriut, duke treguar vorbullen e famshme gjashtekendore si kokerr syri mbi polin e veriut.

Nderkaq hena e Saturnit Mimas eshte e dukshme si nje pike e thjeshte siper djathtas. 246 milje (396 kilometra) ne diameter, Mimas konsiderohet si nje hene e mesme. Eshte mjaft e madhe saqe graviteti i vet mund ti japi henes nje forme te rrumbullaket, por nuk eshte nje nga me te medhat te sistemit tone diellor, si Titani. Edhe Titan i madh eshte i vogel prane gjigantit te gazte — Saturnit.

Imazhi eshte marre ne driten e gjelber me kameren me kend te gjere te anijes Cassini me 27 mars 2017.Pamja eshte fituar ne nje distance prej rreth 617,000 milje (993,000 kilometra) nga Saturni.

Shkalla e imazhit eshte 59 kilometra per pixel.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image Credit: Cassini Imaging Team, ISS, JPL, ESA, NASA

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 6 qershor,2017.

Tags:CASSINI, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, PLANETET, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements