Pas vleresimit te nje numri rekord aplikimesh, NASA do te prezantoje kandidatet e saj te rinj per astronaut ne oren 8 pm te merkuren me 7 qershor, nga Qendra Hapesinore Johnson ne Houston,Amerike.

Kandidatet e astronauteve do ti bashkohen Robert Lightfoot administratori i NASA’s, , Ellen Ochoa — Drejtori i qendres Johnson dhe Drejtorit te Operacioneve te Fluturimeve Brian Kelly gjate ngjarjes se shpalljes, e cila do te transmetohet ne NASA TV dhe ne faqen e internetit te agjencise NASA.gov.

Kandidatet e rinj per astronaut u zgjodhen nga me shume se 18,300 njerez qe paraqiten aplikikimet e tyre nga dhjetori 2015 deri ne shkurt 2016, me shume se dyfishi i rekordit te meparshem prej 8,000 te vendosur ne vitin 1978. Qytetaret amerikane nga 50 shtete te ndryshme,duke perfshire Distriktin i Kolumbias dhe territoret amerikane ne Porto Riko , Guam dhe Samoa aplikuan per nje shans per t’u bashkuar me trupen e astronauteve te NASA-s dhe per te marre pjese ne programin njerezor te fluturimeve ne hapesire. Kerkesat per aplikim ishin te nenshtetesis amerikane, kur kerkohej nje diplome bachelor nga nje institucion i akredituar ne fushen e shkences, teknologjise, inxhinierise ose matematikes (STEM) dhe se paku tre vjet pervoje te lidhur ose te pakten 1,000 ore kohe pilotimi ne nje avion avion.

Pas perfundimit te dy viteve te trajnimit, kandidatet e rinj te zgjedhur per astronaute mund t’u caktohen misione qe kryen per kerkime ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires, duke u leshuar nga toka amerikane ne anije te ndertuar nga kompanite komerciale dhe nisjen e misioneve per hapesiren e thelle ne anijen e re te NASA-s Orion dhe raketen Space Launch System, duke perfshire edhe Udhetimin ne Mars.

Per me shume vizitoni:https://www.nasa.gov  dhe  https://www.nasa.gov/2017astronauts

Ndiqeni ne Twitter: http://www.twitter.com/NASA_Astronauts

Kontakt:

Stephanie Schierholz
Headquarters, Washington
202-358-1100
stephanie.schierholz@nasa.gov

Brandi Dean
Johnson Space Center, Houston
281-483-5111
brandi.k.dean@nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 5 qershor,2017.

Tags:AUSTRONAUTE, ISS-STACIONI NDERKOMBETARE I HAPESIRES, NASA, UDHETIMI NE MARS

 

Advertisements