“Dhoma A” ne Qendren Hapesinore Johnson te NASA-s ne Houston eshte nje dhome e madhe  testimesh–vakumi termik dhe tani ajo duket se po hap “gojen” e tij per te marre brenda dhe per ta testuar teleskopin hapesinor James Webb te NASA-s.

Teleskopi dhe Moduli i Instrumenteve te Integruara Shkencore (MIIS) jane dy nga tre elementet kryesore qe perbejne sistemin e fluturimit te teleskopit Webb dhe po ngrihen me vinc ne kete foto. Elementet e tjera te teleskopit jane (vete observatori i teleskopit kur ndodhen instrumentet) dhe ndodhet poshte pasqyrave te teleskopit dhe (mburoja diellore) , e cila kjo e fundit eshte aktualisht ne ndertim e siper ne Sistemin Aerohapesinore Northrop Grumman  (NGAS) ne plazhin Redondo te Kalifornise.

James Webb do te jete pasardhesi shkencore i Teleskopi Hubble te NASA/ESA’s. Ai do te jete me i fuqishem se teleskopet hapesinore te ndertuar ndonjehere. Webb eshte nje projekt nderkombetar i udhehequr nga NASA me partneret e saj, ESA’n (Agjencia Hapesinore Europiane) dhe Agjencine Hapesinore Kanadeze.

Ky imazh eshte pjese e nje artikulli nga NASA:https://www.nasa.gov/feature/goddard/2017/nasas-apollo-era-test-chamber-now-james-webb-space-telescope-ready

Per me shume rreth teleskopi James Webb,vizitoni:  http://www.nasa.gov/webb ose http://jwst.nasa.gov/ .

Image credit: NASA/Chris Gunn

Perditesimi per here te fundit 4 qershor,2017.

Tags:TEKNOLOGJI, TELESKOPI JAMES WEBB, UNIVERSI

Advertisements