Me 19 maj, anija Juno beri orbiten e tij te 6-te rreth Jupiterit. Duke filluar ne krye , kjo sekuence vertikale 14 e imazheve me ngjyra te zgjeruara te marra nga kamera JunoCam ndjek perspektiven e ndryshimit te shpejtesise se anijes gjate kalimit te tij prej dy oresh ne Jupiter. Ata tregojne poshte rajonin polar te Jupiterit, rajonin ekuatorial, dhe jugun polar (imazhet e fundit). Marre vetem 4 minuta larg mbi ekuatorin e Jupiterit ata u kapen pak para se anija te arrije ne orbtien e 6-te te tij, qasja e saj me e afert me Jupiterin ne kete orbite. Imazhet perfundimtare ne kete sekuence tregojne sisteme te bardha te stuhive ovale,e shume tipare te tjera te ndryshme qe perbejne gjigandin e gazte.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Image Credit: NASA, Juno, SwRI, MSSS, Gerald Eichstadt, Sean Doran

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 3 qershor,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements