Koncepti i ketij artisti pershkruan roverin ‘Marsian 2020’ te NASA-s ne siperfaqen e Marsit.

Misioni do te kerkoj jo vetem per shenjat e kushteve te banueshmerise ne Mars ne te kaluaren e lashte, por edhe duke kerkuar per shenja te vete jetes se mikrobeve ne te tashmen.

Roveri i quajtur ‘Mars 2020‘ i paraqitur ketu duke mbledhur mostrat baze te shkembinjve me premtuese dhe t’i vendosi ato menjane ne siperfaqen e Marsit. Nje mision i ardhshem potencialisht mund t’i ktheje keto mostra ne Toke.

‘Mars 2020’ eshte planifikuar te leshohet ne korrik ose gusht te 2020 ne nje rakete Atlas V 541 nga Kompleksi i Hapesires 41 ne stacionin ajror te Kepit Canaveral ne Florida,SHBA.

Labaratori i Motoreve Reaktiv i NASA’s JPL -do te ndertoje dhe menaxhoje operacionet e roverit Mars 2020 per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA ne seline e agjencise ne Uashington.

Per me shume rreth roverit Mars 2020,vizitoni:https://mars.nasa.gov/mars2020/ dhe https://www.jpl.nasa.gov/spaceimages/Mars+2020+Rover.

Image credit: NASA/JPL-Caltech

Perditesimi per here te fundit 27 maj,2017.

Tags:EKSPLORIMI I SISTEMIT DIELLOR, JET PROPULSION LABORATORY, MARSI, ROVERI ‘MARS 2020’

Advertisements