Kendi i ulet i drites se diellit pergjate henes se Saturnit, Enceladus (313 milje ose 504 kilometra ne diameter) nxjerr ne pah shume fraktura ne siperfaqen e tij te akullt.

Kjo pikepamje tregon drejt hemisferen e Enceladus te perballur me Saturnin, e cila eshte e ndricuar ne imazhin e mesiperm nga rrezet e diellit qe reflektohen nga Saturni. Veriu ne Enceladus eshte lart rrotullohet 14 grade ne te majte. Imazhi eshte marre ne driten e dukshme me kameren me kend te ngushte te anijes Cassini te NASA-s Cassini ne 26 dhjetor 2016.

Pamja eshte marre ne nje distance prej rreth 104,000 miljesh (168,000 km) nga Enceladus. Shkalla e imazhit eshte 3,303 metra (1 kilometer) per pixel.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Image Credit: Cassini Imaging Team, ISS, JPL, ESA, NASA

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 27 maj,2017.

Tags:CASSINI, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements