Saturni po merr shume vemendje kohet e fundit,kjo per shkak se Cassini po eksploron nje zone midis unazave dhe planetit qe kurre nuk eshte eksploruar me perpara ne fazen e fundit te misionit te tij te quajtuar ‘Finalja e Madhe’.

Por Jupiteri nuk ngelet aq mbrapa, i cili eshte po aq interesant. Aktualisht kemi nje anije te quajtur Juno ne orbite rreth tij, dhe po ashtu ka derguar disa imazhe te planetit te jashtezakonshme.Ju mund te shikoni dhe ne shqip ne https://astroalbastronomy.wordpress.com/category/juno/

NASA ne te vertete po inkurajon anetaret e publikut per te marre imazhet dhe per t’i perpunuar ato pak, me imazhe te postuara me pas ne faqen e internetit te JunoCam si dhe ate te NASA’s ne NASA.gov.
Pra, pa fjale te metejshme, le te shohim disa nga imazhet me te fundit nga Juno. Perdorini si wallpaper ne cel ose pc tuaj.

NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gabriel Fiset

NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Roman Tkachenko

Syte e Jupiterit. NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Craig Sparks

NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/gundogan

NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Rafael_Ruiz — Nga ifcscience(H/T: Gizmodo)

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gabriel Fiset

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 11 maj,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements