Nje shkencetare e NASA-s e cila eshte ne kerkim te boteve te tjera eshte emeruar nje nga njerezit me me ndikim ne Toke. Revista ‘Time’ ka emeruar shkencetaren e projektit te teleskopit Kepler te quajtur Natalie Batalha ne ‘Time 100’, listen e saj vjetore te 100 njerezve me me shume influence ne Toke. Natalie e ndan kete nder kete vit me gjahtaret te tjere planetesh: Guillem Anglada-Escudé te Universitetit te Mbretereshes Mari te Londres, i cili zbuloi nje planet me madhesin e Tokes ne orbite rreth yllit me te afert me ne ate Proxima Centauri ne 2016 dhe Michaël Gillon nga Universiteti i Liezhit ne Belgjike, i cili kohet e fundit njoftoi zbulimi i shtate planeteve me madhesi te Tokes duke orbitur sistemin TRAPPIST-1 duke perdorur teleskopin Spitzer te NASA’s.

Lista, tani ne vitin e katermbedhjete, eshte shfaqur ne numrin e revistes ‘TIME’ me 1 maj 2017, dhe eshte ne dispozion ne time.com/time100.

Kepler ka identifikuar me shume se 5,100 egzoplanete te mundshem/kandidat dhe ka verifikuar me shume se 2,500 planete. Dhjetra prej tyre jane te ngjashem me Token dhe orbitojne ne zonen e banueshme te yjeve te tyre.

Per me shume rreth teleskopit Kepler mund te vizitoni:

http://www.nasa.gov/kepler

Per me shume rreth egzoplaneteve,vizitoni:https://www.nasa.gov/content/the-search-for-life/

Perditesimi per here te fundit 10 maj,2017.

Tags:EGZOPLANETE, KEPLER, NASA, UNIVERSI

Advertisements