Kjo pamje e zgjeruar ne ngjyra e polit te jugut te Jupiterit u krijua nga shkencetari/qytetari Gabriel Fiset duke perdorur te dhena nga instrumenti JunoCam ne anijen Juno te NASA-s. Stuhite ovale e njollosin gjithe kete peisazh. Duke i’u afruar poleve, turbullirat e rripave te stuhive te ndryshme dhe zonave te Jupiterit kalojn ne grumbuj strukturash te paorganizuara — ku rrymat e ajrit i ngjajne vargjeve te ngaterruara gjigante.

Imazhi eshte marre me 11 dhjetor 2016 ne oren 9:44 te mengjesit te dites se diel, nga nje lartesi prej rreth 32,400 milje (52,200 kilometra) mbi siperfaqen e Jupiterit.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gabriel Fiset

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 5 maj,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements