Eshte pranvere dhe pasqyrat primare te vendosura te teleskopit James Webb duken si nje lule pranverore ne lulezim te plote.

Ne kete foto, tekniket e NASA-s ngriten teleskopin duke perdorur nje vinç dhe e vendosen ate ne nje dhome te paster ne Qendren e Fluturimeve Hapesinore Goddard te NASA-s ne Greenbelt, Maryland. Sapo te leshohet ne hapesire, pasqyrat prej ari te teleskopit Webb jane projektuar posacerisht per te kapur driten infra te kuqe nga galaktikat e para qe jane formuar ne universin e hershem dhe do te ndihmoje teleskopin te shikoje ne mesin e reve te pluhurit, ku yjet dhe sistemet planetare po formohen sot.

James Webb do te jete pasardhesi shkencore i Teleskopi Hubble te NASA/ESA’s. Ai do te jete me i fuqishem se teleskopet hapesinore te ndertuar ndonjehere. Webb eshte nje projekt nderkombetar i udhehequr nga NASA me partneret e saj, ESA’n (Agjencia Hapesinore Europiane) dhe Agjencine Hapesinore Kanadeze.

Image credit: NASA/Desiree Stover

Per me shume rreth teleskopi James Webb,vizitoni:  http://www.nasa.gov/webb ose http://jwst.nasa.gov/ .

Nga Qendra e Fulturimeve Hapesinore Goddard e NASA-s.

P- 2017 –34

Perditesimi per here te fundit 25 prill,2017.

Tags:NASA, TELESKOPI JAMES WEBB, UNIVERSI

Advertisements