Ky imazh i zgjeruar ne ngjyra i Jupiterit, i marre nga imazhi JunoCam ne anijen kozmike te NASA-s Juno, shfaq disa karakteristika interesante ne skajin e dukshem te planetit.

Para fluturimit te peste te Juno-s mbi majat misterioze te reve te Jupiterit, anetaret e publikut votuan per vendet qe JunoCam duhet te fotografoj.
Imazhet e JunoCam te Jupiter ndonjehere duket te kete nje forme te rastesishme. Kjo eshte per shkak se anija Juno eshte aq afer Jupiterit saqe nuk mund te kapi te gjithe zonen e ndricuar ne nje imazh – prandaj imazhet priten dhe perpunohen.

Juno e ka kapur kete imazh me 27 mars 2017, ne 2:12 te PDT (5:12 AM EDT), pasi anija po bente nje qasje te ngushte me planetin. Kur eshte marre imazhi, anija ishte rreth 12.400 milje (20.000 kilometra) nga planeti.

Ky imazh me ngjyra u krijua nga shkencetari/qytetari Bjorn Jonsson.

Imazhet e JunoCam jane disponueshme ne www.missionjuno.swri.edu/junocam per shqyrtim nga publiku, shkarikim si dhe perpunim te imazheve,ku edhe ju mund te kontriboni.

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/ Roman Tkachenko

Per me shume rreth anijes Juno,vizitoni:www.nasa.govjuno dhe http://missionjuno.swri.edu.

Perditesimi per here te fundit 21 prill,2017.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements