Raketa Soyuz MS-04  u leshua diten e sotme nga kozmodromi Baikonur ne Kazakistan e enjten, 20 prill 2017 ne oren 13:13 koha e Baikonurit qe mbante astronautin NASA Jack Fischer dhe kozmonautin Fyodor Yurchikhin i agjencise Ruse Roscosmos ne nje misioni kater mujor e gjysme ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires.

Pas nje fluturimi gjashte oresh,anija Soyuz arriti ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires ne oren 9:18 EDT te enjten, ku dy anetaret e rinj te ekuipazhit u bashkuan me Komandantin e Ekspedites 51 Peggy Whitson austronaute e NASA dhe Inxhinieret e Fluturimit Oleg Novitskiy te Roscosmos dhe Thomas Pesquet te ESA’s (Agjencia Europiane e Hapesires).Anetaret e Ekspeditet se 51 do te kryejne rreth 250 hulumtime shkencore ne fusha te tilla si ne biologji, shkencat e Tokes, hulumtime njerezore, shkencat fizike dhe zhvillimin e teknologjise.

Artikulli i plote nga NASA:https://www.nasa.gov/press-release/two-new-crew-members-arrive-at-international-space-station/

Foto te leshimit ne Flickr:

https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/albums/72157679403298083/with/34153871365/ dhe https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/sets/72157679403298083/with/34153871365/

Per me shume rreth ISS:https://www.nasa.gov/station,https://blogs.nasa.gov/spacestation

Perditesimi per here te fundit 20 prill,2017.

Tags:AUSTRONAUTE, ISS-STACIONI NDERKOMBETARE I HAPESIRES

Advertisements